PENGIKUT BLOG SAYA

Google+ Followers

EZYTOPUP



Friday, September 6, 2013

PELAKON LELAKI DIKAITKAN DENGAN ISTERI ORANG-HANTAR GAMBAR ALAT SULIT


Heboh di internet berkenaan seorang pelakon lelaki yang telah menghantar gambar alat sulitnya kepada isteri orang. Pelakon tersebut dilaporkan telah dipanggil ke balai polis bagi membantu siasatan. Pelakon ini telah mempunyai seorang isteri dan tidak wajar dia melakukan perkara tersebut.

MINYAK NAIK SEMUA NAIK


Semua rakyat masih membincangkan isu kenaikan harga minyak yang diumumkan oleh kerajaan baru-baru ini. Kenaikan harga minyak RON 95 dari RM 1.90 kepada RM 2.10 dan juga minyak diesel dari RM 1.80 kepada RM 2.00 mendapat rungutan dari rakyat dan ada juga rakyat yang bersetuju dengan kenaikan harga minyak ini.

Wednesday, August 21, 2013

PERISTIWA KEMALANGAN BAS DI JALAN GENTING




 Pihak bomba sedang mengeluarkan mayat dan mangsa yang hidup dari pada bangkai bas.

Kronologi nahas bas di Jalan Genting Sempah - Genting Highlands (Laluan Persekutuan FT68):-

ISU PTPTN-BUKAN TAK NAK BAYAR TAPI TAK DAN NAK BAYAR

 Beberapa hari ini, heboh di laman sosial dan media mengenai isu PTPTN yang akan menyenaraihitamkan atau dalam bahasa orang putih, blacklist nama peminjam yang tidak membayar pinjaman mereka.

Friday, August 16, 2013

ISU SEMASA-LAGI KES TEMBAK MATI DILAPORKAN



 Gambar Hiasan.

KLANG - Seorang lelaki yang sedang minum bersama tiga rakannya di sebuah restoran berhampiran sebuah bank di Jalan Besar Kapar di sini, maut selepas ditembak dari jarak kira-kira tiga meter pada 2.20 pagi hari ini.

Thursday, August 15, 2013

SI SUAMI SUDAH MENYERAH DIRI


Berhubung artikel yang saya sediakan kelmarin, ISU HANGAT-PUKUL ISTERI DALAM LIF, pihak media melaporkan bahawa suami kepada wanita tersebut telah menyerah diri di Balai Polis Kuantan, petang kelmarin.

BERAYA DEPAN TV

Gambar Hiasan.

Hari ini genap seminggu kita meraikan Hari Raya Aidil Fitri tahun ini. Hari yang sangat dinanti-nantikan oleh seluruh umat islam di seluruh dunia setelah selesai menunaikan puasa sebulan di bulan Ramadan yang mulia.

ISU HANGAT-PUKUL ISTERI DALAM LIF


Heboh di internet mengenai seorang isteri yang dipukul suaminya dalam sebuah lif di sebuah hospital swasta. Semua pemilik akaun FB yang membaca berita ini memberi komen yang tidak puas hati kepada lelaki tersebut. 

Thursday, August 1, 2013

YURAN PERCUMA TETAPI PERBELANJAAN PEMBELAJARAN BERTAMBAH

Gambar Hiasan

Suatu hari, saya ada bersembang dengan rakan sekerja yang mempunyai anak di sekolah menengah dan sekolah rendah. Dia merungut kepada saya tentang perbelanjaan pembelajaran anak yang banyak.

KEJADIAN TEMBAK MENEMBAK - MALAYSIA IBARAT AMERIKA SYARIKAT

Gambar Hiasan.

Hampir setiap hari kita dihidangkan dengan berita kejadian pembunuhan melibatkan tembak menembak. Ada yang ditembak di traffic light, di kedai makan, dalam kereta dan lain-lain lagi.

Monday, July 8, 2013

YANG SALAH DISOKONG, YANG BETUL DITOLAK


Ramai sudah mengetahui kejatuhan Presiden Mesir, Doktor Muhammad Morsi yang telah digulingkan oleh tentera Kerajaan Mesir yang berpaling tadah dan kekejaman rejim Basyar di Syria.

Tuesday, July 2, 2013

KEJAHATAN DALAM FACEBOOK


Setiap orang mempunyai akaun FB masing-masing. Ada yang suka posting gambar, like status, messaging dan pelbagai lagi. Trend terbaru sekarang ini ialah perniagaan melalui FB. Pendek tulis, macam-macam la boleh buat kat FB ni.

Wednesday, June 12, 2013

PESAN MI GORENG AYAM DAPAT EXTRA

Apa extranya? Baca artikel ini.

Itulah yang berlaku kepada sebuah keluarga yang mengunjungi sebuah restoran mamak yang terkenal di kawasan peranginan Tanjung Piai, Pontian Kecil, Johor.

Tuesday, June 4, 2013

CARA BARU UNTUK TAMBAH PENDAPATAN MELALUI INTERNET-ASSIGNJOBS

Rata-rata penulis blog dan pengguna internet mengetahui cara-cara untuk mendapat pendapatan melalui internet. Ada yang menggunakan medium pengiklanan seperti affiliate, survey, penjualan barang dan mengambil upah menyiapkan kerja melalui internet.

Di sini saya ingin memberitahu kepada pengunjung blog dan pengguna internet yang ingin mencuba untuk mendapatkan pendapatan melalui kerja di internet. AssignJobs menawarkan pendapatan kepada anda tetapi anda harus menyiapkan kerja yang disertakan. Setelah siap, anda akan dibayar dengan apa yang telah anda lakukan.

Ini adalah salah satu contoh yang harus anda lakukan untuk mendapatkan pendapatan pertama anda melalui AssignJobs.


Jika anda perhatikan gambar kedua di atas, setiap bayaran dibayar menggunakan dollar. Jika anda menukarkan jumlah wang tersebut kepada ringgit malaysia, anda akan mendapat 3 kali ganda dari nilai yang dipaparkan. Lumayan kan..

Jom bersama saya, kita tambahkan pendapatan melalui AssignJobs. Untuk pendaftaran dan maklumat terperinci, boleh klik link AssignJobs.





Tuesday, February 26, 2013

MATI KETIKA SUJUD DALAM SOLAT

Gambar sekadar hiasan.

Itulah berita yang amat menyayat hati dan sungguh indah didengar. Peristiwa ini berlaku di Stesen Bas Kuala Terengganu. Seorang warga emas ditemui mati dalam keadaan sujud dalam solat di stesen bas berkenaan. Arwah ditemui oleh pengunjung yang datang solat di surau dalam stesen berkenaan.

Wednesday, February 20, 2013

PUTUS SELEPAS SEMINGGU BERTUNANG


Sekarang ini, dunia artis dihebohkan dengan kisah seorang pelakon terkenal yang putus tunang selepas baru sahaja bertunang pada minggu lepas. Ada spekulasi mengatakan wanita yang bertunang dengan pelakon tersebut telah bersuami.

Wednesday, February 6, 2013

ISU SHARNAAZ DAN SHILA AMZAH

Dunia artis Malaysia sekarang ini dihebohkan dengan perselisishan antara Sharnaaz Ahmad, pelakon dan ND Lala, ayah kepada kekasihnya, Shila Amzah.

KALI PERTAMA JOIN TERUS MENANG

Syukur Alhamdulillah bila mendapat makluman dari Puteri Kasih mengatakan saya salah seorang pemenang 1st Giveaway By Puterikasih.com.  Saya sangat gembira kerana ini adalah pertama kali saya join giveaway dan berjaya memenangi hadiah. Ini membuatkan saya lagi bersemangat untuk join giveaway selepas ini.

Saturday, February 2, 2013

HARGA GUNTING RAMBUT NAIK RM 2, PERLU KE?


Gambar hanya sekadar hiasan.

Sekarang ni bukan sahaja harga barang naik, harga perkhidmatan naik juga. Terbaru, harga perkhidmatan gunting rambut akan dinaikkana sebanyak RM 2. Kenaikkan ini diumumkan oleh Presiden Persatuan Pengusaha Jurugaya Rambut India, K. Kaviarasan berkata keputusan sebulat suara itu dibuat pada mesyuarat mereka.

Friday, January 25, 2013

BUKU TEKS BAHASA ARAB DAN INGGERIS PERLU PERUBAHAN


Bukan semua ibu bapa pandai dan terpelajar untuk mengajar anak-anak mereka membuat kerja sekolah di rumah. Pelajar pula ada yang pandai dan ada yang kurang pandai.

Thursday, January 24, 2013

REBAT TELEFON TIDAK MEMADAI


Saya ada bersembang dengan rakan-rakan yang dapat rebat telefon RM 200.00 yang dijanjikan oleh Kerajaan. Dia mengadu kepada saya dan rakan-rakan yang lain mengenai rebat tersebut yang agak susah untuk digunakan.

1st Giveaway By Puterikasih.com

Pertama kali nak try join Giveaway dari Puterikasih.com. Tak tau nak tulis apa sebab ni la pertama kali join Giveaway sejak mula berblog lebih 3 tahun yang lalu. Ni try je, kalu menang dapat hadiah, kalu tak menang, dapat pengalaman. Jom la join untuk memenangi hadiah menarik yang ditawarkan.



“1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.com dan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk Vitamin, Cik YayaKimmie Serembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia

Tujuan 1st Giveaway By Puterikasih.com ini adalah untuk meraikan ulangtahun yang kedua puteri sebagai seorang blogger dan juga bersempena dengan perasmian blogshop puteri yang pertama iaitu All About Craft.

Giveaway ini hendaklah ditag kepada seorang kawan dan yang terpilih untuk ditag oleh saya ialah

alcatraz77 punya blog...

Jom join ramai-ramai Giveaway kak Puterikasih.com..lagi ramai lagi meriah..Tapi jangan lupa untuk submit entri anda sebelum jam 11.59 malam 31 Januari 2013. 

Saya dah join, anda bagaimana?

Monday, January 7, 2013

FESYEN KONDOM DI MELAKA

Ramai yang telah mengetahui mengenai satu pertunjukan fesyen yang telah diadakan di sebuah pasaraya di Melaka. Apa yang peliknya fesyen ini melibatkan salah satu alat yang digunakan untuk melakukan seks.

Wednesday, January 2, 2013

MANUSIA SEBELUM DAN SELEPAS TELEFON WUJUD DI DUNIA

Menulis surat adalah salah satu cara untuk berhubung dengan kawan-kawan atau saudara mara kita yang jauh tapi bila telefon hadir dalam kehidupan manusia, perhubungan menjadi lebih mudah dan berita atau perkara yang dingin disampaikan dapat dihantar dalam masa yang cepat melalui sms atau mms. Tapi telefon berjaya merubah kehidupan manusia sekarang. Jom layan.

SAMBUTAN TAHUN BARU TIDAK PERLU DISAMBUT


Semasa dok membelek-belek dalam internet dan youtube, jumpa la satu video yang menayangkan acara sambutan tahun baru di Malaysia. Pelbagai perangai dan perbuatan yang sangat tidak elok dipamerkan oleh rakyat-rakyat kita.

Tuesday, January 1, 2013

RANCANGAN HIBURAN BERKONSEPKAN KANAK-KANAK KE ARAH MAKSIAT

Ramai yang mengetahui pelbagai rancangan hiburan yang ditayangkan di televisyen. Ada rancangan yang berkonsepkan nyanyian dan lakonan, tari menari dan juga perbahasan. Ada program yang ke arah kebaikan dan ada program yang hanya meraih pendapatan melalui bakat kanak-kanak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CATATAN POPULAR